maandag 18 juli 2011

Tweede afspraak gynaecoloog

Vandaag hadden we een tweede afspraak bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. De gynaecoloog die we de vorige afspraak spraken, is op vakantie (JOEHOE) en dus hadden we nu een andere, die echt véél aardiger was.
Hij heeft weer gekeken naar de groei van ons buikmeisje en dat leek nu heel normaal, hij schatte rond de 3200 gram, maar hij vertelde ook (en de verloskundige had dat ook al gezegd) dat ze er 10-20% naast kunnen zitten. Het komt er dus op neer dat het heel weinig zegt...
Verder leek het hem met mijn voorgeschiedenis goed, om als het kindje met 41 weken nog niet is ingedaald, het te gaan halen met een keizersnee. En toen ik weer eens tussen neus en lippen door opmerkte dat ik dat geen probleem zou vinden, nam hij er echt uitgebreid de tijd voor om me gerust te stellen. Hij vertelde hetzelfde verhaal als de verloskundige, namelijk dat ze bij een eerste altijd véél en véél langer wachten met het oog op een eventueel volgende bevalling, maar dat ze nu echt niet lang zullen wachten en dat ik bovendien altijd mag vragen om de ruggenprik.

Kortom, weer een fijn en geruststellend gesprek. Volgende week maandag nog een keer bij de verloskundige en als het volgende week donderdag dus niet is ingedaald, een keizersnee. Spannend hoor, ons meisje zal dus zeker niet langer dan twee weken op zich laten wachten!

2 opmerkingen:

  1. Oh, wat spannend! het komt nu echt héél dichtbij...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat fijn dat ze je gerust hebben kunnen stellen en ook dat ze je niet tot 42 weken door laten lopen. Hopelijk komt het gewoon snel zelf op gang. Sterkte met de laatste loodjes!

    XX

    BeantwoordenVerwijderen