donderdag 7 juli 2011

38 weken maar geen haast...

Vandaag weer voor controle naar het ziekenhuis, weer bij de verloskundige. We hadden dezelfde verloskundige als vorige keer en ik vind haar echt een heel fijn mens. Ze wist zo'n beetje alles nog wat we vorige keer hadden besproken tot in de kleinste details. Dat geeft je echt het gevoel dat er naar je geluisterd is en ook nu nam ze alle tijd voor ons en was gewoon enorm belangstellend.
Natuurlijk hoort dit ook zo te zijn bij een verloskundige of gynaecoloog, maar ik heb er nu intussen behoorlijk wat gezien en eigenlijk zelden eerder zo'n goed gevoel erbij gehad. Ik hoop dus dat ze ook bij mijn bevalling zal zijn, dat zou fijn zijn.

Wat betreft de controle was er verder weinig nieuws. Kindje is nog steeds niet ingedaald.... wel erg beweeglijk, het ene moment dat ze voelde zat het ruggetje links en een moment later zat het rechts. Het hartje klonk weer helemaal goed. En mijn bloeddruk was uitmuntend, oftewel erg laag: 60/110.
Voorlopige conclusie: meisje heeft het nog enorm naar haar zin in mijn buik. Nu volgende week woensdag weer naar de verloskundige en die week erna op maandag bij de gynaecoloog....

Met mij gaat het redelijk. Ik ben wel vermoeid (misschien ook niet gek met mijn bloeddruk) en heb last van mijn bekken.... En vanbinnen voel ik een beetje beurs aan van de acrobatische toeren die het meisje nog steeds uithaalt.

Jullie zijn weer op de hoogte, wij kunnen weer verder aan onze to-do-list:
 • kindje erkennen (morgenvroeg)
 • kaartje afmaken/enveloppen bestellen en dan adressen schrijven
 • ziekenhuistas pakken
 • bed op klossen voor kraamverzorgster
 • maxi-cosi in de auto
 • paar wassen wassen/strijken
 • en vast nog wel wat dingen......

3 opmerkingen:

 1. En zo zijn jullie helemaal klaar om jullie dochter te ontmoeten :-) nu hopen voor jullie dat ze snel uit haar warme nestje komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je berichtje! Erg leuk om te lezen!!!

  Wat een gezellige blog! Ik ben er al even door heen geweest. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat in het Roze Bos.

  Succes met de laatste loodjes!

  Groetjes Tamara.

  BeantwoordenVerwijderen