zaterdag 30 juli 2011

Lalalalaaa lalalalaaaaa ff wachten....... baby?

Vandaag weer aan de CTG. Hartslag van kindje was goed, kindje heeft het nog prima naar de zin....
Daarnaast waren er weer regelmatige harde buiken te zien. En ik kan je zeggen, die voel ik dus ook. Doet het pijn? Nee, ja, nee, pijn is iets anders, maar fijn is het ook niet......
Omdat de harde buiken toch vrij regelmatig kwamen, wilde de verloskundige (die er ook bij was met de bevalling van Saar) toch even kijken of deze harde buiken al iets hebben gedaan, in de zin van, of het hoofdje verder is ingedaald of dat ik al een beetje ontsluiting had. Maar helaas, dit was niet het geval. Het hoofdje was iets verder ingedaald, maar kon nog uit het bekken worden geduwd. Ook was er geen sprake van ontsluiting.
Omdat er nog ruim voldoende vruchtwater was, de hartslag van het kindje goed was en ze nog erg beweeglijk is én omdat ik toch al regelmatige harde buiken heb, is na overleg met de gynaecoloog besloten om nog even te wachten tot maandag. Inleiden doen ze liever niet meer zo laat (few, pak van mijn hart), dus als er maandag niks veranderd is, dan gaan we toch een keizersnee plannen.
Men hoopt dat het voor die tijd op gang komt (dan gaan we voor de "proefbevalling") en wat ik nou precies hoop, dat weet ik niet meer zo goed.
Wat ik niet wil, is dat er maandag wél iets is veranderd en dat ik dan wéér moet wachten. Dus, ik zeg: Kom maar op met die weeën en anders graag een keizersnee, maandag, meteen, dank u!

CTG
De bovenste lijn is de hartslag van de baby.
De groene vierkantjes is de beweeglijkheid van de baby.
De onderste lijn zijn de harde buiken, elke piek is er een.

3 opmerkingen:

 1. Ze laat wel op zich wachten zeg.
  Maar uh... meisje: kom maar hoor, iedereen wacht op je!
  En mama: heel veel succes met de bevalling! Het begint nu toch wel heel spannend te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SJONGE!!! Ik denk dat je vannacht weeën krijgt. En morgenmiddag zit je aan een kopje thee en beschuit met muisjes, genietend van je mooie babymeisje dat naast je ligt te slapen en dan denk je: jaaaaa, daar deed ik het allemaal voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervolg:
  Hup baby, hup gynaecoloog, schiet op! Ik ga morgennacht op vakantie! Anders moet ik je schoonzusje maar even instrueren dat ze me sms't... vind het wel spannend voor jullie!

  Ik krijg helemaal CTG-flashbacks als ik die foto zie...

  BeantwoordenVerwijderen