woensdag 18 januari 2012

December: De hoogtepunten

Nu januari alweer bijna voorbij is, wordt het tijd voor een bericht over december. Het heeft zo lang geduurd omdat er wat netwerkprobleempjes zijn en ik daardoor niet zo makkelijk bij de foto's kan. Nu toch maar even zonder foto's.

Sinterklaas was een groot succes, de meisjes zijn enorm verwend! Saar kreeg onder andere een houten trein met rails, duplo, een hinnikend paard, winkelspulletjes, een kleurboek en nog veel meer.
Lize kreeg een onder andere een activiteitenkubus.

Papa en tante Reinilde waren jarig en dat werd bij tante Reinilde gevierd met allerlei lekkernijen.

Na vijf december werd snel de kerstboom opgetuigd. Wat vond Saar het geweldig! Ze mocht er zelf vanalles inhangen en dagenlang liep ze om de kerstboom heen, mooooooooiiii roepend.
Sinterklaas bleef echter ook nog aanwezig in Saars hoofd en tot op heden wil ze nog steeds dat mama af en toe Zie de maan schijnt door de bomen zingt, en dan zegt ze "Sintekaas huis? Sinterkaas Spanje, zwatte Piet ook?"Opa en oma vierden hun verjaardag samen in een huisje in Beekbergen. Saar heeft zich reuze goed vermaakt daar. We speelden in de speeltuin met haar grote nicht en neef. Daarna lekker hard rennen en nog harder vallen. O, wat moest ze huilen, maar na een kus wilde Saar gewoon weer verder met bloedende knietjes. Terug in het huisje gaf ze geen kick toen haar kapotte maillot van de wonden af werd getrokken en ze kreeg haar allereerste pleisters. Haar grote nicht hielp goed mee, zoals dat een dochter van een arts betaamt.

Ook oom Maurits vierde zijn verjaardag, weer allerlei lekkere dingen en spelen met haar lieve nichtje, wat een feesten!!!

Voor de kerstvakantie ging Lize nog wennen op het kdv. Dat ging hartstikke goed, ze sliep zelfs nog even in de paar uurtjes dat ze er was. Toen ze de tweede keer ging wennen werd mama echter opgebeld, of ze Lize kon komen halen, want ze wilde niet drinken. Toen mama aankwam was Saar in de gezamelijke hal aan het spelen en zag mama meteen. Natuurlijk kwam mama vervolgens dus met twee kinderen thuis.

Daarna volgde kerst. Het was reuzegezellig, op kerstavond met de familie van oma Carina (die er helaas niet meer is) eten en eerste kerstdag traditiegetrouw dineren met de familie van mama (oom Berten, oom Jan Job, tante Patty en opa natuurlijk). Op eerste kerstdag kreeg Lize trouwens ook een aangepast kerstdiner, namelijk haar allereerste fruithapje, een banaan. Heerlijk vond ze het (intussen heeft ze ook peer, mango en appel op).
Al dat feestgedruis werd beide meisjes toch een beetje veel. Lize had koorts en allebei konden ze niet slapen, dus zijn we om 2 uur 's nachts alsnog maar huiswaarts gekeerd.
We besloten daarom ook maar niet te lang naar de High Tea van de familie Bos te gaan, Heel jammer, want wat waren er veel lekkere dingen, allemaal zelf gemaakt, en wat was het gezellig!!! We kregen zelfs cadeautjes. En Saar vermaakte zich prima met de grote zonen van oom Harmen.

En daarna was opa Koos echt jarig, en hoewel dat al uitgebreid was gevierd, konden we die dag natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus alweer feest!!!

Als klapper op de vuurpijl alleen nog oud & nieuw, dat vierden we bij opa Jan. We staken om acht uur vuurwerk af wat Saar wel eng vond, dus ging ze naar binnen en bekeek het samen met mama vanachter het raam. Lize maakte de echte jaarwisseling om 12 uur mee, ons kleinste meisje is graag overal bij en werd om half 12 wakker.

Kortom een maand vol feest en familie en een heleboel mijlpalen voor ons jongste meisje (eerste hapje, eerste flesje, eerste keer kdv)

1 opmerking:

  1. Wat een maand! Sint zit er hier ook nog een beetje in, regelmatig horen we 'Zwarte Piet ging uit fietsen' of 'Jip en Janneke houden van de Sint' (van de sinterklaas-verhaaltjes CD van J&J)
    Hopelijk zijn de komende maanden iets rustiger en gaat het met Lize op het KDV helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen