vrijdag 20 januari 2012

2012 Een enerverend begin

Op 9 januari (ook sterfdag van mijn moeder) moest ik, mama, weer beginnen met werken. Spannend in vele opzichten. Natuurlijk spannend om na zoveel tijd (7 maanden) weer echt aan het werk te gaan. Spannend om de kindjes achter te laten. En vooral ook spannend om onze flesweigeraar Lize naar het kinderdagverblijf te brengen.
De donderdag ervoor was Lize al een dagje gaan wennen en dronk ze door het gebruik van een andere speen een beetje uit de fles.
Vol goede moed dus aan de dag begonnen. Rond half 12 word ik op school gebeld. Ik schrik, maar Tanja (vaste leidster op de Ballon, de groep van Lize) stelt me gerust. Lize heeft super gedronken!
Ook het werken is weer hartstikke leuk, vooral de leerlingen uit mijn mentorklas natuurlijk!

De dag erna moet ik weer werken, dit is de dag dat papa voor het eerst een hele dag alleen thuis blijft met beide meisjes. Helaas wil Lize weer niet drinken. Lichtelijk wanhopig wordt tante gebeld zodat Saar ook nog was aandacht kan krijgen.
Op donderdag gaat Saar voor het eerst naar de peuterspeelzaal. We weten dat onze grote meid niet van vreemde nieuwe dingen houdt, dus bereiden we haar goed voor. Gelukkig is de psz in hetzelfde gebouw als het kinderdagverblijf. Ook mag ze in hetzelfde bedje slapen als altijd. Toch raakt ze overstuur wanneer ze merkt dat ze in de nieuwe groep moet blijven. We blijven er een tijdje bij maar moeten op een gegeven moment toch weg. Gelukkig huilt ze dan niet meer, maar later horen we dat ze nog wel even verdrietìg bleef.
Ook Lizes dag loopt anders dan gehoopt en lief gaat haar eerder ophalen. Afgelopen week wordt eerst Saar ziek en daarna Lize. Wij hebben, sinds ik weer aan het werk ben, nog maar één keer lekker door kunnen slapen. Het uit de fles drinken van Lize blijft een probleem helaas, al zijn er dus ook dagen dat het goed gaat. Afleiding lijkt tot nu toe het beste te werken.
Saar blijft het moeilijk vinden op de psz. Gisteren hoorden we dat ze altijd zo blij kijkt als ze weer op haar oude groep komt om te slapen. Op mijn vraag hoe het was geweest reageerde ze dan ook met "Ik heb lekker geslapen". Intussen probeert papa tussen de bedrijven door zijn stage af te ronden.... Het begin van 2012 verloopt hier dus niet al te soepel.

Maar goed, zoals men zegt: Alle begin is moeilijk....

1 opmerking:

  1. Agossie meis toch. Ik hoop dat het inmiddels ietsje beter gaat want dat heb je zo verdiend!

    x ing

    BeantwoordenVerwijderen