vrijdag 27 januari 2012

Advies gevraagd aan alle papa's, mama's, pedagogen, psychologen en andere bemoeials

Sinds vier weken gaat Saar één dag naar de peuterspeelzaal. Dit is uit nood geboren. Doordat ik een andere dag ging werken, moest Saar op een andere dag worden opgevangen. Er was geen plaats meer op het kinderdagverblijf, maar wel op de peuterspeelzaal. Deze peuterspeelzaal is een combinatiegroep. Dat wil zeggen dat het psz en kinderdagverblijf in één is. Het is gewoon een andere groep voor Saar, in hetzelfde gebouw, alleen met andere leidsters en grotere kindjes en misschien iets meer uitdaging. Hoewel dat ook wel meevalt, want er is veel samenwerking tussen de kdv-groepen en de psz-groepen. Saar mag gewoon op haar oude groep in haar "eigen" bedje slapen. Op maandag gaat Saar nog gewoon naar haar oude vertrouwde groep.

Maar elke donderdag tot nu toe is het een groot drama. Saar huilt en krijst, want ze wil niet bij "de grote kindjes" spelen. Het afscheid is een drama en we hoorden van de leidsters op haar oude groep dat er altijd een last van haar schouders lijkt te vallen, wanneer ze daar komt om te slapen. Zij gaven ook aan dat het misschien goed was om haar toch op de oude groep te laten blijven.
Intussen blijft ze elke maandag met heel veel zin naar haar oude groep gaan. Ze is dan zo blij dat ze daar mag spelen.

Gisteren hebben we een gesprek aangevraagd met de leidster op de peuterspeelzaal. Zij zei dat Saar altijd wel wat stil was en op afstand bleef, maar dat ze niet het idee had dat ze het echt niet leuk vond. Haar voorstel was om nog even door te zetten.

We hebben er samen ook over gesproken en ook met andere mensen. Mijn eigen idee is dat Saar daar niet met tegenzin heen hoeft. Zij gaat daar heen omdat ik moet werken, niet vanwege onze overtuiging dat ze uitdaging nodig heeft of iets dergelijks. Ik vind zelf dat ze het vooral leuk moet hebben daar. Ze is nog maar 2,5. Een heel lief klein peutermeisje dat moeite heeft met nieuwe dingen.

Wat vinden jullie? Nog even doorzetten? Of toch om een terugplaatsing vragen?

10 opmerkingen:

 1. Ik zou om terugplaatsing vragen naar de oude groep, het is wat je zelf zegt, zij gaat daarheen omdat jij werkt. Daar is niet mis mee, maar dan wil je toch dat zij het inderdaad naar haar zin heeft. Ik zou echt om terugplaatsing vragen naar de oude groep, de tijd dat zij echt iets moet, komt wel als zij naar de basisschool gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk geef je zelf het antwoord al....volg je gevoel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan ze wel teruggeplaatst worden dan? Er was toch geen plek in haar oude groep op donderdag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dan komt ze waarschijnlijk op een wachtlijst, maar de leidsters van haar groep dachten dat er misschien wel wat te regelen viel.

   Verwijderen
 4. Oh, zo! Lijkt me dat je je dochter het liefst gelukkig achterlaat... succes met die lastige beslissing!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. van wat ik begrijp is de donderdag ook een andere groep met andere kindjes dan ze gewend is, is het dan wel een oplossing? Hett blijft dan ook wennen.
  Zijn je werkdagen niet terug te zetten zodat ze weer op haar "normale" dagen naar haar "eigen" groep gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee werkdagen kan niet anders. En we zouden haar alleen terug laten plaatsen wanneer ze naar haar eigen groep kan, anders is het inderdaad totaal zinloos.

   Verwijderen
 6. Ben je er al uit? Ik hoop het...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Saar zit intussen alweer op haar oude groep. Daar was nu toch plaats. Je zou bijna roepen Leve de bezuinigingen!

  BeantwoordenVerwijderen