maandag 14 november 2011

Sinterklaas en zwarte Piet

Natuurlijk mocht Saar vorig jaar ook al haar schoentje zetten, maar toen begreep ze er nog niks van.

Nu snapt ze het een stuk beter. Al een paar weken is dit het favoriete boek van Saar:

Aanrader!!!!

Zaterdag waren we (Lize, Saar en mama) even met Saars tante naar het dorp geweest, waar Saar onder andere een Pietenpetje kreeg.

Nog even naar de eendjes


We waren iets te laat voor de intocht op tv, maar hebben het laatste stukje nog wel samen gekeken.
Zaterdagavond mocht Saar voor het eerst haar schoen zetten, dat zag er zo uit:
Gooi wat in mijn laarsje....


Tja bij gebrek aan een winterpeen en stro hadden we bedacht dat het paard van Sinterklaas een appeltje ook wel lekker zou vinden, weer 's wat anders.

En de volgende ochtend trof ze het zo aan (blijkbaar hadden de kaboutertjes mama's schoen er ook bij gezet en had Sint daar al op gerekend).
Dank u Sinterklaasje

Mama moest wel even mee naar de schoen, blijkbaar is het toch allemaal een beetje spannend. Niet gek natuurlijk, als er vreemde mensen 's nachts in je huis komen....  Saar was erg blij met het cadeautje en ook met dat van Lize (die er natuurlijk niks van meekrijgt).
Van tante had Saar een Pietpop en een Sintpop gekregen. Sintpop moest mee lunchen en daarna moesten beide poppen mee naar bed.

Sint eet een bammetje mee

's Middags maakten we Saar na drie kwartier slaap wakker en gingen we naar de intocht in het dorp. Wederom iets te laat, maar Saar heeft nog wel de Sint en een boel Pieten gezien. O, dat was pas echt spannend! Lize sliep het grootste deel van het gebeuren ondanks de drukte en ook toen ze wakker werd, bleef ze lief om zich heen kijken zonder een kick te geven.

Beetje spannend, beetje moe ook...

Nadat Saar de Sint in het echt had gezien was het extra spannend om hem 's avonds weer op televisie te zien. Saartje kroop helemaal tegen mama aan.
Maar het schoenzetten heeft ze begrepen, want toen we vanochtend vertelden dat ze een laarsje mee mocht nemen om op het kinderdagverblijf te zetten, wilde ze hem meteen alweer op dezelfde plek zetten als hij zaterdagavond stond.

4 opmerkingen:

 1. Het is een heerlijke tijd voor de kinderen, maar ook een hele spannende merk ik hier in huis wel met een meisje van 4,5 jaar.

  Wel leuk he dat ze nu doorhebben wat schoenzetten enzo is, leuke foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Hier is gisteravond voor het eerst schoen gezet, denk dat ze het nu wel snapt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat leuk, die poppen hebben wij ook. En vanavond gaan we zingen en schoen zetten en hopen dat de stoomboot vannacht naar Engeland komt gevaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door een misverstand over mijn blognaam heb ik deze verandert van
  Lief, Stoer & Stout naar http://lovelifeandmypreciousgirl.blogspot.com/

  Ik hoop dat je de url wil aanpassen en weer gezellig op blogbezoek komt.

  Groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen