vrijdag 18 november 2011

Lachend Lizelotje

Lize.

Ja, we leren haar steeds beter en beter kennen. Dat is soms nog best lastig, want ze is een stuk onvoorspelbaarder dan Saar.
Saar was meteen al een kindje van het ritme, Lize is dat helemáál niet. Slapen doet ze telkens weer anders. Soms slaapt ze drie dagen achter elkaar op ongeveer dezelfde tijden, maar als ik daar dan de vierde dag zo'n beetje op reken, dan is het opeens weer heel anders.
Doorslapen doet ze wel, totdat ik dat hardop uitspreek, dan komt er weer een nacht dat ze plotseling om 3 uur een voeding wil. 's Ochtends, is ze de ene keer om 5 uur wakker, maar een volgende keer net zo leuk om half 10. Er is geen pijl op te trekken.
Soms is ze zooooo moe maar niet in slaap te krijgen, terwijl ze ook regelmatig in de box of op het kleed in slaap valt.

slapen in de box


slapen op het kleed


Wel is het een meisje (zoals zoveel tweede derde enz. kinderen) dat je makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Boodschappen, op bezoek, op vakantie, naar de kermis, naar Sinterklaas, nooit gaf ze blijk van ontevredenheid.

En beweeglijk is ze. Het liefst ligt ze op het kleed in plaats van in de box, ze heeft graag de vrijheid.
Ik legde haar pas neer, midden op het kleed, ging vijf minuutjes naar de keuken, kom terug en madammeke ligt naast het kleed met een poppenkinderstoel in haar mond.


Als je haar op haar buik legt, laat ze zich graag na een tijdje omkukelen en pogingen tot omdraaien doet ze ook al (wat natuurlijk nog niet lukt).


Lize is ook héél vrolijk, ze lacht echt overal om en tegen iedereen en het is zo'n schattig grappig lachje.

Saar is nog steeds dol op haar kleine zusje (al krijgt Lize ook wel eens een klap als ze teveel aandacht krijgt en Saar moe is) en Lize wordt bedolven onder kusjes en knuffels. Saar is ook al begonnen met de opvoeding van Lize. Als Lize per ongeluk met haar voetje tegen Saar aankomt, zegt ze bestraffend:
"Nee Lize, mag niet!" of als Lize mijn haar vastpakt: "Mag niet Lize!"
Saar wil ook niet naar bed zonder dat ze Lize een kusje heeft gegeven.


2 opmerkingen:

  1. wat een scheet! echt een prachtige baby.en herkenbaar, elske had ook geen ritme. sliep als baby al weinig, en heeft nu nauwelijks middagslaapjes nodig. Raar, hoe elk kind dat weerheel eigen invult! mooi ook. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een superlieve foto's!! Hier 2 kindjes die hun eigen ritme bepaalden en onvoorspelbaar waren. Om gek van te worden af en toe. Gelukkig is het goed gekomen :)

    lfs ing

    BeantwoordenVerwijderen