donderdag 30 juni 2011

Ze mag komen!

Jahaaaa, 37 weken zwanger vandaag dus ons meisje mag komen!

Vandaag hadden we onze tweede afspraak in het ziekenhuis, dit keer met een verloskundige (dit zal met 38 en 39 weken weer zo zijn, en dan met 40 weken weer bij de gynaecoloog).

Het was een heel fijn gesprek. De verloskundige nam echt de tijd voor ons.
Eerst de normale controles zoals bloeddruk (60/125), ligging van ons kindje (voetjes rechtsboven, hoofdje nog beweeglijk in het bekken) en hartje (heel mooi).

Ze gaf aan dat het kindje niet héél groot leek in haar ogen, maar dit zegt niet altijd alles, zeker omdat ze dat bij Saar ook niet hebben gezien. Op de groeiecho vorige keer leek alles bovengemiddeld, maar dit kan 15% afwijken, dus zegt eigenlijk ook heel weinig. Kortom, het is toch echt een kwestie van afwachten.

De kans dat de bevalling snel begint, achtte ze vrij klein, omdat het kindje nog helemaal niet is ingedaald en ook vanwege het tien dagen te laat komen van Saar. En hoewel ik aan de ene kant denk "laat maar komen, dan heb ik het gehad", geeft het aan de andere kant een heel relaxed gevoel.

Ik heb dit keer ook mijn angst voor de bevalling kunnen uiten en aangegeven dat ik het liefst weer een keizersnee zou willen. Zoals ik al had verwacht, kunnen ze me dit niet beloven, maar ze nam het wel heel serieus. Ze stelde gerichte vragen om er achter te komen wat precies mijn vraag was. Ze legde vanalles uit, onder andere dat ze vanwege mijn voorgeschiedenis veel eerder zullen besluiten tot een eventuele keizersnee. Ook heb ik aangegeven dat ik eventueel pijnstilling wil. De verloskundige heeft een aantekening van alles wat we hebben besproken in het dossier gezet en ons daarnaast geadviseerd, dit nogmaals aan te geven wanneer de bevalling begint.

zaterdag 25 juni 2011

Wikkeldeken en aankleedkussenhoes....

Onderstaand logje kopieerde ik van Creadientje, die ooit een prachtig speelkleed voor me maakte en nu dus dit:


De mama van het roze bos vroeg me laatst of ik voor haar een aankleedkussenhoes en een omslagdoek / dekentje wilde maken… Leuk, want nou had ik een goed excuus om niet alleen naar de markt te gaan, maar er ook wat leuks uit te zoeken en mee te nemen!!

Toen ik haar gisteren ‘vertelde’ dat ze af waren en vroeg of ze foto’s wilde zien, antwoordde ze: “Jaaaaaaaa, wil graag fotootje!!! Maakt niet uit hoe, als je er zelf mee wil pronken mag dat”
En dat wil ik natuurlijk heel graag, want ik ben er echt trots op!! Je zou er bijna een klein meisje voor gaan krijgen
Verder zal ik dan de foto’s het werk maar laten doen…


De omslagdoek









De aankleedkussenhoes






donderdag 23 juni 2011

Eerste afspraak in het ziekenhuis

Vorige week vrijdag zijn we voor het eerst in het ziekenhuis geweest bij de gynaecoloog...
(Voor iedereen die dit niet heeft gevolgd, ik moet in het ziekenhuis bevallen omdat ik vorige keer een keizersnee heb gehad, voor dat verhaal, lees hier: bevalling van Saar).
Ik vond het heel vreemd. Er was weinig persoonlijke aandacht en de onderzoeken die standaard zijn bij de verloskundige, werden hier helemaal niet gedaan (zoals de bloeddruk opmeten). Ook was er weinig ruimte om vragen te stellen, terwijl de verloskundigen die ik heb gezien, altijd eindigden met de vraag of ik nog iets wilde vragen of bespreken.
De gynaecoloog heeft wel nog een groeiecho gedaan. Daarop was te zien dat het kindje weer aan de grote kant is. Het hoofdje, de beentjes en het buikje zijn gemeten en deze waren allemaal bovengemiddeld, vooral het buikje...
Hij legde uit dat de kans op een keizersnee normaal ongeveer 15% is, maar bij iemand die al een keer een keizersnee heeft gehad is de kans ongeveer 30%. Verder vertelde hij dat ze de grootte van het kindje goed in de gaten zullen houden en dat ze me waarschijnlijk niet lang over de uitgerekende datum zullen laten gaan. Helaas kregen we geen fotootje mee en heeft hij ook verder weinig laten zien.
Volgende keer kom ik bij de verloskundige en die zal dan de gynaecoloog op de hoogte brengen.

De volgende afspraak is volgende week donderdag, ik ben dan precies 37 weken....

maandag 20 juni 2011

De babykamer (een voorproefje)


Eerst heeft papa alle muren mooi lichtroze geschilderd. De boom hebben we zelf gemaakt, mama heeft hem bedacht en getekend en papa heeft hem gezaagd, geschilderd en de knopjes eraan gezet. Het vogelhuisje hebben we van Marre gekregen, het was wit, maar we hebben het roze geschilderd. Het uiltje heeft mama laten maken door: Matawi's Crea's.

En deze lamp hangt er:

Later meer.....

Welkom in het roze bos

Er was eens een weblog genaamd bebiebos. Dit weblog maakte ik, mama van Saar en ..... tijdens mijn zwangerschap van Saar. Intussen is Saar geen baby meer en komt er binnenkort een lief klein meisje bij in ons gezin. Tijd dus voor een ander weblog met een andere naam. Omdat huize Bos langzaam roze kleurt met twee kleine meisjes en een mama die van roze houdt, ontstond de naam roze bos.